Convenant


Op koers naar duurzaamheid
 
Na het eerste Convenant (2012-2016 – ‘Naar een duurzame Vlaamse visserij’) en het tweede (2016-2020 – ‘Visserij verduurzaamt’) onderschrijven de partners in ‘Op koers naar duurzaamheid’ dat het engagement tot verduurzamen bestendigd wordt.
Dit Convenant kwam tot stand door samenwerking tussen minister Crevits en haar kabinet, het Departement Landbouw en Visserij, het ILVO, de Provincie West-Vlaanderen, Natuurpunt en de Rederscentrale. Respectievelijk de minister, secretaris-generaal Patricia De Clercq, administrateur-generaal Joris Relaes, gedeputeerde Bart Naeyaert, voorzitter Bart Vangansbeke en voorzitter Geert De Groote ondertekenden het nieuwe Convenant op dinsdag 22 juni 2021 aan boord van het bijna afgewerkte nieuw vissersvaartuig Z.19, Brigitte.

Via dit Convenant verklaren de betrokkenen om samen te werken om de weergegeven doelstellingen te bereiken. In drie werkteams zullen ze zich buigen over de kerndomeinen ‘Beschermen’, ‘Produceren en verwerken’ en ‘Consumeren en communiceren’. Het Convenant ‘Op koers naar duurzaamheid’ is een kompas dat de koers aangeeft voor de verdere duurzame ontwikkeling van de Vlaamse visserijsector.

Meer informatie vindt u terug in onderstaande brochure.

Rederscentrale
Erkende Belgische Producentenorganisatie en Beroepsvereniging van de Reders ter Zeevisserij
Adresgegevens

Hendrik Baelskaai 20 bus 0.2
8400 Oostende

+32 (0) 59/ 32 35 03