Organisatie


Rederscentrale

De Rederscentrale is enerzijds een erkende productenorganisatie (CVBA) en anderzijds een erkende beroepsvereniging (vzw) die op beide fronten de belangen behartigt van de reders ter zeevisserij. Daarbij fungeert de Rederscentrale als schakel tussen de sector en de verschillende overheden. De productenorganisatie focust op de productie- en marketingplanning voor de visserijactiviteiten van haar leden. Als beroepsvereniging vervult de Rederscentrale de rol van enige werkgeversvertegenwoordiger binnen het zeevisserij-gebonden sociaal overleg.

De leden zijn alle rederijen die een professioneel vissersvaartuig onder Belgische vlag uitbaten. Deze vaartuigen hebben als thuishaven Blankenberge, Nieuwpoort, Oostende of Zeebrugge. Informatievoorziening, lobbyen, projectcoördinatie en administratieve ondersteuning maken deel uit van het werkdomein van de Rederscentrale. Er wordt mee gedacht en mee onderhandeld over Europees, Belgisch federaal en Vlaams regionaal beleid voor zaken die een impact hebben op de visserij.
Bestuur

De Rederscentrale wordt geleid door een Raad van Bestuur die op vandaag 15 bestuurders telt, bestaande uit zowel reders uit het groot vlootsegment als reders uit het klein vlootsegment. De Raad van Bestuur bestaat uit actieve reders, die lid zijn van de organisatie.


Secretariaat

Als het bestuur het beleid heeft vastgelegd, worden de dossiers opgevolgd en uitgevoerd door het secretariaat. Het secretariaat bevindt zich aan de Hendrik Baelskaai, 20 te Oostende. 
Rederscentrale
Erkende Belgische Producentenorganisatie en Beroepsvereniging van de Reders ter Zeevisserij
Adresgegevens

Hendrik Baelskaai 20 bus 0.2
8400 Oostende

+32 (0) 59/ 32 35 03